Norsk konjakkslektskap

Publisert: 2. juni 2004 kl 19.03
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Nordmenn elsker konjakk, som ble den desiderte vinneren på polet i fjor med en salgsøkning på hele 17,5 prosent. Fra før ligger nordmenns interesse for konjakken på verdenstoppen. Selv ikke franskmennene er i nærheten av å elske konjakken like mye som oss. Konjakk med norsk tilhørighet har en særstilling i Norge. Den aller eldste tilknytningen til Norge har Otard Cognac.

Bare de siste fem årene er konjakksalget bortimot doblet her til lands, en trend som ser ut til å fortsette. Årsaken er visstnok at konjakk med norsk tilhørighet har en særstilling hos oss. Ifølge Vinmonopolet står konjakk som bringer norske assosiasjoner for over 80 prosent av totalsalget. Det viser at det er en sterk tilhørighet mellom Norge og vindistriktet Cognac.

- Vi er veldig stolt av våre norske røtter, sier Philippe Johaud som er ambassadør og direktør ved Chateau de Cognac. Det er slottet til Otard. Innimellom tar han seg tid til å reise rundt i verden for å fortelle om Otard og konjakkens norske historie. Slottshistorien strekker seg tilbake til det 10. århundret og ligger ved elven la Charente, som flyter gjennom byen Cognac.

Saken fortsetter under annonsen