Nordnet lanserer nullkurtasjeliste

Publisert: 5. november 2004 kl 15.43
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Samtlige av Nordnets kunder kan nå handle aksjer i Rieber helt uten kurtasje og det kan komme flere selskaper på listen i tiden fremover.

Oslo Børs har nylig lansert en listeinndeling for noterte aksjer. Aksjene deles inn i segmenter basert på aksjens likviditet, og ved å inngå en avtale med Nordnet kan selskaper nå øke likviditeten, og øke muligheten for å havne på listen OB Match.

- Dette er en mulighet for bedrifter til å øke likviditeten i sin aksje, og for Nordnets kunder er dette en god mulighet til å redusere kostnadene med å investere i aksjer notert på nullkurtasjelisten. Vår erfaring med kurtasjefri handel er at dette øker likviditeten. Lav likviditet fører til større spread mellom kjøps- og salgskursen, selskapets eksisterende aksjeeiere blir skadelidende og interessen for aksjen hos potensielle aksjeeiere synker, sier salgs- og markedssjef Lars Thorstensen i Nordnet Norge.

- Oslo Børs er positive til tiltak som kan bedre likviditeten i enkeltaksjer, og dette er noe det norske markedet og ikke minst investorene er tjent med, sier Tor Arne Olsen, pressetalsmann ved Oslo Børs.

Saken fortsetter under annonsen