NHO og Castro

Publisert: 11. juni 2003 kl 15.39
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Den erværdige kommunistdiktator og revolusjonære Fidel Castro gjør nytte som blikkfang for NHO, som er i mot alt som har med kommunisme å gjøre. På innbydelsen til Småtinget 2003 pranger en engasjert Castro over teksten "Er du sikker på at politikerne taler bedriftenes sak? Prosjektleder Unni Bøkstad spurte stor og lav i NHO-huset på Majorstua, alt fra Securitas-vakten til småbedriftsledere, om de synes NHO kunne tillate seg slik bruk av Castro. Svarene var "ja", "kjempetøft" og "overraskende".

- Vi ville skille oss ut, og ikke være så NHO-aktig. NHO forbindes jo med blåfarge, og mange og små bokstaver, sier Bøkestad, som skynder seg å tilføye at all informasjonen i invitasjonsbrosjyren er faglig og nøkternt.

De fleste av oss vil vel svare nei på at vi tror politikeren Castro taler bedriftene sak, men Bøkestad forsikrer at de blir mer forsonlig innover i brosjyren. Bilde to er en Ronald Reagen som holder seg for ørene, mens det tredje bildet er en Richard Nixon som hilser på folket. Det symboliserer at politikeren hører hva de har å si. Det siste bildet er Margaret Thatcher som står ved samlebåndet i noe som ligner en sjokoladefabrikk. Hun er tydeligvis på parti med bedriftene.

Så da skulle et vel være et håp om at politikere og bedriftsledere finner hverandre, om ikke annet så på NHOs "Småtinget" i slutten av august.

Saken fortsetter under annonsen