Voldsomt angrep på Aker

Publisert: 9. april 2009 kl 00.19
Oppdatert: 14. april 2009 kl 12.59

Berit Kjøll, som sitter i styret i Akers Holding, sier at hun bare har informert Nærings- og handelsdepartementet om ett av de planlagte salgene til Aker Solutions, nemlig salget av Aker Oilfield Services. Og det gjorde hun på et svært overordnet nivå til to representanter for eierskapsavdelingen. På grunn av innsidereglementet kunne hun bare fortelle dem det som allerede var offentlig kjent, sier Kjøll.

Hun hevder at hun mottok en beskrivelse av transaksjonen 24. mars, sammen med forsikringer om at alle formaliteter ble ivaretatt og at transaksjonen ble gjennomført i henhold til gjeldende avtaler, og disse forsikringene stolte jeg på.

Til Kveldsnytt i NRK sier hun at det ikke var dekning for forsikringene hun hadde fått fra Aker. Det forsto hun da det totale bildet kom for en dag da nyheten traff markedet.

Hun mener at styret i Aker Holding AS ført bak lyset fordi saken ble lagt frem som en orienteringssak sammen med forsikringer som viste seg ikke å stemme.

Frikjenner

Kjøll frikjente næringsmininster Sylvia Brustad i Kveldsnytt, og hevdet at Brustad snakker sant når statsråden forteller at hun bare har fått begrenset informasjon.

Politikere fra opposisjonen har tidligere på onsdagen antydet at Brustad må gå fordi hun ikke har hindret Aker Solutions oppkjøp av de andre Aker-selskapene. De mener at Brustad blir drevet fra skanse til skanse når det gjelder å innrømme hva slags opplysninger hun har fått.

Saken fortsetter under annonsen