Vil rette på miljøinntrykket

Publisert: 11. august 2008 kl 10.01
Oppdatert: 11. august 2008 kl 10.50
Etter at StatoilHydro kjøpte det kanadiske oljesandselskapet North American Oil Sands Corp i fjor, har beskyldningene om miljøsvineri og stigende kostnader preget mediedekningen. Nå ønsker selskapet å rette på inntrykket.

- Vi ser at det er behov for å lære mer om oljevirksomheten. Det er blitt skrevet flere artikler som er misvisende når det gjelder miljøkonsekvensene av prosjektet vårt, og det er helt klart et behov for å fortelle mer om prosjektet i sin helhet, sier pressekontakt Kjersti Morstøl i StatoilHydro til Finansavisen.

Under et presseseminar i dag vil selskapet orienterer om virksomheten knyttet til oljesandprosjektet.
Saken fortsetter under annonsen


- Høye utslipp

Produksjonen av ett fat olje fra tjæresandene i Canada gir tre ganger så høye utslipp av karbondioksid, og er tre ganger så dyre å utvikle enn produksjonen av ett fat vanlig olje. Dette blir hevdet i en rapport miljøorganisasjonen WWF og The Co-operative Financial Services, en britisk gruppe finansforetak.

Kostnadssprekk

Saken fortsetter under annonsen

Økende priser på stål, råvarer, arbeidskraft og transporttjenester har høynet kostnadene i hele oljesandbransjen.

- Det er fare for kostnadsoverskridelser generelt i bransjen, og risikoen er kanskje ekstra stor ved et prosjekt som StatoilHydros, hvor det skal utvikles ny, utprøvd teknologi, sier Anne Gjøen, analytiker i Handelsbanken Capital Markets.