Vil ha ny debatt om spekulasjonsøkonomien

Publisert: 18. september 2008 kl 09.35
Oppdatert: 22. september 2008 kl 08.40
Stortingsrepresentant og medlem av finanskomiteen Per Olaf Lundteigen vil ha ny debatt om «spekulasjonsøkonomien» både i Norge og i utlandet. Han mener det er vondt å se hvordan verdenssamfunnet har latt denne formen for økonomi gå helt av hengslende, skriver Dagens Næringsliv.

Nå advarer han mot at staten skal gripe inn og redde disse jappene, enten det gjelder selskaper eller privatpersoner. De har levd under mottoet «går det så går det». Folk med lange arbeidsdager og lav inntekt vil ikke - og kan ikke - stille opp for å lappe på denne jappekulturen, sier Per Olaf Lundteigen til DN.

Lundteigen sier det bare var et tidsspørsmål før finanskrisen måtte komme, og regner med at Norge vil merke det hele godt.

­- Hele den norske økonomien er med i spekulasjonsøkonomien. Det var ikke bare Terra, men også DNB har investert i de amerikanske selskapene. De er smittet hele gjengen, sier han til DN.

Saken fortsetter under annonsen

Sp-politikeren mener finanskrisen må føre til ny debatt i Norge - både om utlånsveksten i Norge og Norges investeringer av oljepenger ute i verden.