Vil ha miljøstøtte til næringslivet

Publisert: 22. august 2008 kl 10.14
Oppdatert: 25. august 2008 kl 11.40

Yara er en av miljøverstingene her i landet. Blant annet slipper selskapet ut store mengder lystgass i produksjonen av gjødsel. Mangeårige Yara-sjef Thorleif Enger går snart av med pensjon og vil da bruke mer tid på miljøarbeid. Før sommeren ble forum for miljøteknologi etablert. Det består av bedrifter som både er leverandører og brukere av miljøteknologi. Thorleif Enger er leder. I går møtte et knippe næringslivsledere opp hos miljøvernminister Erik Solheim for å be om penger for å få fortgang i miljøarbeidet. Uten håndfast resultat, ifølge Dagens Næringsliv.

Enger ønsker seg et system som premierer de flinke, mens de som forurenser må betale og forventer at regjeringen kommer på banen for å få fortgang i utvikling og bruk av ny miljøteknologi.

Solheim vil gjerne ha et tettere samarbeide med næringslivet, men han mener selskaper som Yara og andre ikke trenger penger fra staten for å satse på miljøteknologi.

Enger på sin side mener han langt fra løper ned dørene i departementet for å be om penger. Tvert imot har gjødselselskapet utviklet en teknologi for rensing av lystgass uten at staten har bidratt med et øre.

- Det har vært kostnader forbundet med det. Nå er vi opptatt av at også lystgass (i likhet med CO2 red. anmerk) blir en del av EUs kvotesystem, sier Enger til DN.


Saken fortsetter under annonsen