Vi vasser i penger

Publisert: 11. mars 2008 kl 08.56
Oppdatert: 2. mai 2008 kl 20.48

Tall fra Økonomisk Rapports forventningsbarometer viser at opplevelsen av egen økonomi nå og ett år fremover stiger og beveger seg på et tilnærmet rekordhøyt nivå.

Folk er med andre ord ikke slått ut av nedturen i den amerikanske økonomien eller fallet på børsene. En knallsterk reallønnsøkning og et stabilt næringsliv med en minimal arbeidsledighet gjør at folk ikke har tatt fram sparekniven.

Derimot er ikke tiltroen til landets økonomiske utvikling fremover tilsvarende stor. Mens opplevelsen av landets økonomi i året som gikk er noe dempet i forhold til forrige måling er vurderingen av den økonomiske utviklingen ett år fremover nesten lik null.

- Folk er mindre optimistiske enn ved forrige måling, men fortsatt viser barometeret et høyt nivå, sier adm.dir. i Sparebankforeningen, Arne Hyttnes. Forventningsbarometeret lages i samarbeid med Sparebankforeningen og TNS Gallup. Den består av fem deler, vurdering av egen og landets økonomi i fjor og kommende år, og en vurdering av om man tror det et godt tidspunkt for å gjøre større innkjøp.

Saken fortsetter under annonsen