Vant Næringslivsprisen

Publisert: 13. mai 2009 kl 11.09
Oppdatert: 13. mai 2009 kl 15.59

Prisvinner Thomas Heyerdahl er både stolt og beæret over å ha vunnet næringslivsprisen 2009 i hard konkurranse med de nominerte. - Det å vinne denne prisen viser at de avgjørelsene vi har tatt har en bred appell som vi tror også vil fungere i markedet. Vi dette vil være til inspirasjon for andre mindre bedrifter som gjerne vil fremstå med ny og forbedret identitet i en tradisjonell bransje, uttaler Heyerdahl. Gjennom næringslivsprisen ønsker Grafill å motivere flere norske bedrifter til å ta i bruk design for å skape en tydelig og helhetlig visuell identitet.

Gullsmed Heyerdahl er en aktør som bevisst har satset på bruk av profesjonelle designtjenester i en bransje som har vært uforandret i mange år. Gjennom sin nye visuelle identitet viser Heyerdahl mot ved å utfordre det bestående. Identiteten oppleves tidsriktig og kvalitetsbevisst, samtidig som den ivaretar gullsmedbransjens lange tradisjoner. En modig bedrift som tar det visuelle utrykket helhetlig ut i markedet, og samtidig skaper seg et godt grunnlag for å markere seg internasjonalt.

Mission Design har utviklet et helhetlig konsept for logo, butikk og innpakning. Det ble utviklet et fasettmønster som kan benyttes både endimensjonalt og tredimensjonalt. - Målet er at man skal kunne tenke på Heyerdahl ved hjelp av dette grafiske utrykket uten annen form for kommunikasjon, sier Heyerdahl. - Vi har allerede implementert profilen i vår butikk på CC Vest.

For Heyerdahl var det ikke kun snakk om lokal identitet. Han ønsket å sette selskapets navn på kartet også internasjonalt. Blant annet gjennom å utvikle "iDiamond iPod", verdens dyreste iPod med 430 diamanter. - Ideen vekket stor oppsikt over landegrensene, og dannet grunnlaget for firmaets videre suksess med utvikling av spesielle diamantsmykker, blant annet Nokias "8800 Diamond". Thomas Heyerdahl er også opptatt av å gi noe tilbake til samfunnet. "Zulu by Heyerdahl" er en spesialdesignet diamantring hvor all fortjeneste går til bygging av hus til foreldreløse barn i Sør-Afrika. - Disse prosjektene bidro til å øke vårt behov for en sterk og klar visuell profil. En sterk identitet gjør at vi vil tiltrekke oss nye partnere og spennende prosjekter også i fremtiden, sier han entusiastisk.

Gullsmed Heyerdahl as er lokalisert med tre forretninger i Oslo. Bedriften ble etablert i 1972 av Sten S. Heyerdahl. I 2007 tok Thomas Heyerdahl over som eier og daglig leder av familiebedriften.

Grafill deler i år ut Næringslivsprisen for andre gang på rad i forbindelse med Visuelt. Prisen tildeles en bedrift eller organisasjon som har utviklet ny visuell identitet som et strategisk virkemiddel for å skape en konsistent og helhetlig presentasjon av bedrift og/eller produkt. Dette som et ledd i utviklingen av bedriften, og som et bidrag til en langsiktig verdiskapning og økt konkurransekraft. Aktuelle kandidater er små eller mellomstore norske bedrifter med opp til 250 ansatte. De viktigste kriteriene i juryeringen har vært at den visuelle identiteten er relevant i forhold til bedriftens strategi og dens målgrupper, og at det er et høyt faglig nivå på implementeringen.

Saken fortsetter under annonsen