Utvider etterforskningen av Siemens

Publisert: 27. mai 2008 kl 09.42
Oppdatert: 23. juli 2008 kl 11.12

Fra før av er industrigiganten Siemens ilagt et forelegg på 9 millioner kroner som selskapet ikke har vedtatt i forbindelse med salg av konsulenttjenester til Forsvaret.

Nå har Forsvarsdepartementet bedt Økokrim om å etterforske Siemens for nye forhold og mulig bedrageri, bekrefter statsadvokat Geir Kavlie overfor ABC Nyheter.

Den utvidete etterforskningen er knyttet til salg av konsulenttjenester fra Siemens-eide SBS. For disse kontraktene har Siemens allerede akseptert å betale tilbake 75 millioner kroner til Forsvarsdepartementet.

Siemens avviser anklagene, og skriver til Forsvarsdepartementet 16. april at påstandene «er skadegjørende for Siemens». I brevet skriver også Siemens' administrerende direktør Per Otto Dyb at kostnadene «ikke er følge av kritikkverdig faktureringspraksis, men en bevisst og ønsket praksis fra Forsvarets side for å skaffe høy konsulentkompetanse».

Departementet holder på sitt, og skriver i et brev 2. mai at «Det kan foreligge forhold av strafferettslig karakter, som kan påvirke den kontraktsrettslige vurderingen».

(©NTB)

Saken fortsetter under annonsen