Unge optimister

Publisert: 28. februar 2005 kl 10.20
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Ungdommen mellom 15 og 29 år er mest optimistiske til egen økonomi i det kommende året. Det er også denne gruppen som har høyest forventning til landets økonomi.

Med ungdommens ukuelige pågangsmot og tro på muligheter, er det kanskje ikke så overraskende at de ser lyst på fremtiden. Men for bare ett kvartal siden var denne gruppen på langt nær så optimistiske når det gjaldt troen på egen og landets økonomi. Den gang lå forventningsindeksen til egen økonomi på 37,5 poeng, mot 42,9 i dag. Aller størst er imidlertid endringen på forventningene til landets økonomi det kommende året. Sist kvartal lå forventningsindeksen på bare seks poeng. Nå ligger den på 27,7.

De virkelige big spenders er aldersgruppen 45-59 år. Denne gruppen mener i høyeste grad dette er et godt tidspunkt for befolkningen å gjøre innkjøp til huset. Men det mente de også forrige kvartal. Det er de unge som ganske drastisk har endret synet på innkjøp. I fjerde kvartal i fjor lå forventningsindeksen på 23 poeng. Nå ligger den på 44.

Saken fortsetter under annonsen