Ulltveit-Moe har bommet stort

Publisert: 24. oktober 2008 kl 09.02
Oppdatert: 24. oktober 2008 kl 21.52
I fjor falt Umoes resultat med 70 prosent til drøyt 250 millioner kroner, skriver Finansavisen.

Den gangen innrømmet eier Jens Ulltveit-Moe overfor Dagens Næringsliv at investeringene i Crew Gold, Intex Resources og Biofuel Energy hadde vært dårlige.

Siden har nedturen bare fortsatt. Aksjekursen i Crew Gold har rast med 92 prosent, mens Intex Resources går ned med over 76 prosent i samme periode. Det hele har påført Ulltveit-Moe et tap på 1,25 milliarder kroner bare i gruverelaterte papirer.
Saken fortsetter under annonsen


Utenom gruvetapene har Ulltveit-Moe tapt stort i selskaper som PGS, Kverneland, Gregoire og Biofuel. Førstnevnte står alene for 1,3 milliarder av tapet, mens sistnevnte fortsetter å tyne kontantbeholdningen til Umoe, skriver Finansavisen.

Inkludert disse tapene har til sammen 3 milliarder kroner forsvunnet ut av lommene til investoren. Han var nylig god for 7,8 milliarder kroner, ifølge Kapitals 400-liste. Mye av verdiene er skapt på børsinvesteringer.
Saken fortsetter under annonsen

Ulltevit-Moe er likevel ikke bekymret for å måtte selge. Til Finansavisen uttalte han nylig at aksjene ikke er belånt, slik situasjonen er med andre aktører som blir tvunget ut av markedet under børsfallet siden mai. Han var ikke tilgjengelig for kommentar til Finansavisen i går.