Ugland IT leverer til NetCom

Publisert: 7. desember 2003 kl 12.57
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Det har tatt et halvt år med produktutvikling av tjenesten, ifølge Arne Rødseth, produktsjef innholdstjenester i NetCom. Han vil ikke si noe om utviklingskostnadene.

- Det er snakk om under en million kroner og vi betaler per oppslag til Ugland IT, sier Rødseth.

Det var sommeren 2001 at Knut Axel Uglands Holding AS, som sammen med Andreas K. L. Ugland AS lenge har vært aksjeeier i kartselskapet Maponweb.com as og Ugland Publikit, kjøpte aksjene i kartteknologiselskapet FlexIm Infowiz AS. Ugland har lenge hatt som mål å bli en betydelig leverandør av Internettbaserte karttjenester til næringslivet og fusjonen er i tråd med selskapets langsiktige, internasjonale strategi innenfor området.

Den nye gruppen tilbyr til sammen noe av Skandinavias fremste kompetanse innenfor kartvisningsteknologi og kartografi og har gjort avtaler med karteiere og innholdsleverandører i hele Skandinavia. Samtidig er det forhandlet frem intensjonsavtaler for de viktigste markedene i det øvrige Europa. Ugland IT Group As har 20 ansatte og kontorer i Grimstad og Lysaker.

Karttjenesten er en del av NetComs nye nummeropplysningstjeneste på mobilen. I tillegg til telefonnummer, navn og adresse får du frem et kart i mobildisplayet som viser hvor den du søker bor. Tjenesten inkluderer også «sett over» og «få nummeret tilsendt på sms».

Tjenesten gjelder for alle mobiltelefoner med fargeskjerm og støtte for WAP. Du kan søke opp aktuell person via telefonnummer eller navn. Det finnes også muligheter for avansert søk. Dersom du ikke kjenner fornavnet til den du søker, men bare etternavnet, vil du få opp alle med det aktuelle etternavnet. Da kan du «bla» gjennom listen, og finne rett person. Når du har funnet den du søker kan du enten sette opp samtalen direkte, få tilsendt nummeret på SMS og laste ned et kart som viser hvor vedkommende bor. Kartet vises i mobildisplayet. Kommunikasjonskonsulent Bjørnar Storeheier mener karttjenesten er veldig nyttig og tror det vil bli godt mottatt. Tjenesten koster 5 kroner per søk, eksklusive datatrafikk.

- I tillegg tjener vi penger på WAP-trafikken, det vil si nedlasting av kart, sier Bjørnar Storeheier.

Saken fortsetter under annonsen

Totalprisen avhenger av hvilken mobilabonnement du har hos NetCom, men ikke mer en 5,50 - 7 kroner. Denne prisen inkluderer navn, nummer og adresse, ringe direkte, få nummer tilsendt på SMS og kart.