Tysk banksjef: - Krisen er ikke over

Publisert: 2. april 2008 kl 15.38
Oppdatert: 14. juni 2008 kl 19.09

- Tillitskrisen er ikke over ennå. Så lenge prisene på det amerikanske eiendomsmarkedet fortsetter å synke, må man vente mer turbulens, sa Axel Weber i et intervju med den tyske avisa Bild onsdag.

Intervjuet ble trykket samtidig som børser verden over registrerte kraftig oppsving, etter alt å dømme fordi markedet føler at det verste er over etter den amerikanske boliglånskrisen.

Optimismen bunner blant annet i en tro på at kunngjøringen tirsdag om store nedskrivninger og en appell om friske penger fra den sveitsiske storbanken UBS viser at banken holder seg på beina og at kredittørken er i ferd med å gå over.

På samme måte ser markedet optimistisk på at investeringsbanken Lehman Brothers i New York får inn frisk kapital og at den tyske banken Deutsche Bank går ut med kunngjøringer om tap og nedskrivninger.

Markedet mener det betyr at tilliten til bankene er i ferd med å gjenopprettes slik at de igjen tør å låne hverandre penger.

Også EUs kommissær for finanser, Joaquín Almunia, gjør det klart at det er for tidlig å si at krisen er over.

- Vi har ennå ikke noen oversikt over hvor store tapene er, og bankene inngir ennå ikke tillit, sa han til avisa Frankfurter Rundschau.

Saken fortsetter under annonsen

Men han la til at de europeiske økonomiene er bedre rustet enn andre til å stå imot krisen. (©NTB)