TV 2 selger Nettavisen til sine egne eiere

Publisert: 23. oktober 2008 kl 22.48
Oppdatert: 24. oktober 2008 kl 09.40

TV 2-styret vedtok at det skal innledes forhandlinger med TV 2s eiere, Egmont og A-pressen, med tanke på at disse skal kjøpe Nettavisen fra TV 2.

Nettavisen har vært et heleid datterselskap av TV 2 siden 2003, da TV-kanalen kjøpte avisen.

Tidligere denne uken ble det kjent at Mediehuset Nettavisen kan få et underskudd på 60 millioner kroner i år.

Leder for redaksjonsklubben i TV 2, Finn Ove Hågensen, mener det er positivt at TV 2 tar stilling til sitt eierskap i Nettavisen. Til Journalisten sier han at Nettavisen på en måte har bidradd negativt til resultatet i TV 2 Gruppen.

- Noe måtte gjøres. Nå overtar TV 2s eiere, så forholdet mellom oss og Nettavisen i fremtiden er ikke helt spikret, sier Hågensen.

Administrerende direktør i TV 2, Alf Hildrum, sier selskapet ønsker å styrke TV 2s posisjon på nett og mobil.

- Vi må samordne vår redaksjonelle og markedsmessige aktivitet og ta ha et fjernsynsfaglig utgangspunkt. Endringene har basis i den fremgang vi har hatt både i Sumo, TV 2.no og våre øvrige nettaktiviteter, sier Hildrum.

Saken fortsetter under annonsen

Konserndirektør i A-pressen, Thor Gjermund Eriksen, sier beslutningen innebærer at man følger den planen som allerede er lagt.

- Det har ligget i kortene at det skal gjennomføres en endring, men det betyr ikke at samarbeidet rundt nettsatsingen vil opphøre, sier Eriksen. (©NTB)