KUN PÅ TV2: Landslagssjef Egil Olsen og kampen mot Sør-Afrika.

TV 2 gjentar betalings-fotball

Publisert: 9. mars 2009 kl 09.02
Oppdatert: 9. mars 2009 kl 14.35

Norges treningskamp mot Sør-Afrika i Johannesburg 28. mars vil kun bli sendt på betal-kanalene TV2 Sport og TV2 Sumo. Sistnevnte er TV2s side for kringkasting over internett.

Da Norge slo Tyskland borte i februar var det sannsynligvis mellom 70.000 og 80.000 som så kampen direkte. Til sammenligning var det 583.000 nordmenn som fulgte treningskampen mellom Norge og Wales i februar, da den gikk på den vanlige TV2-kanalen som de fleste har gratis tilgang til.

Nå vil TV2 gjenta opplegget med å ikke vise kamp på gratis-TV, melder Aftenposten. Før og etter Tyskland-kampen fikk kanalen tildels sterk kritikk for å ha tatt betalt for å vise kampen. Blant annet gikk kulturminister Trond Giske ut og advarte mot konsekvensen det hadde for TV2s omdømme.

- Jeg kan ikke forstå at folk skal bli så forbannet på oss fordi vi tar betalt for en vare vi selv har kjøpt dyrt. Får folk VM-kampene gratis på Viasat senere i år? Eller ser de NRK gratis? spør sportssjef Bjørn Taalesen.

Treningskampen starter klokken 14 lørdag 28. mars, og TV2-ledelsen skal mandag avgjøre om den vil sendes i opptak på allmennkanalen Zebra senere på kvelden.

Saken fortsetter under annonsen