Tror på vekst, men ansetter ikke

Publisert: 9. november 2010 kl 09.42
Oppdatert: 9. november 2010 kl 09.41

Det viser en undersøkelse Visma har gjort blant 865 norske små og mellomstore bedrifter.

58 prosent av bedriftene som deltok i undersøkelsen forventer omsetningsøkning. Til sammenligning var det i en tilsvarende undersøkelse i fjor var det bare 46,2 prosent som svarte det samme.

– Undersøkelsen avdekker en økende optimisme hos bedriftene som svarer. Trenden er den samme over hele landet, sier Rune Norbakk, direktør for SMB-segmentet i Visma Services Norge i en pressemelding. Tilbake i 2008 forventet imidlertid hele 69,5 prosent av bedriftene omsetningsøkning, hvilket betyr at vi ikke er helt tilbake der vi var før finanskrisen, mener Norbakk.

Til tross for optimismen, er det imidlertid få bedrifter som ser for seg at de skal få flere ansatte på lønningslisten. Bare tre av ti svarer at de forventer en økning i antallet ansatt i 2011.

Hvordan bedriftene planlegger å øke omsetning med en stabil sysselsetting, gir ikke undersøkelsen noe entydig svar på.

65 prosent av bedriftene legger imidlertid opp til at de skal klare å jobbe smartere enn før. 26,3 prosent vil satse på bedre dokumentbehandling og smartere måter å løse administrative oppgaver på. 29,7 prosent vil prioritere økt satsing på opplæring og motivasjon.

Hele 58 prosent av respondentene i undersøkelsen mener at bedriften de jobber i, må bli vesentlig mer effektiv for å bli konkurransedyktig.

Saken fortsetter under annonsen