Tror Aker vil beholde Melbu

Publisert: 27. mars 2008 kl 09.23
Oppdatert: 28. mars 2008 kl 08.23

-Uansett hva bildene til Mattilsynet viser, så har selskapet investert store beløp i anlegget på Melbu. Slik jeg ser det er det ingenting som tyder på at Aker Seafoods har planer om å avvikle sin virksomhet i Hadsel kommune. Snarere tvert imot, sier ordfører Kjell-Børge Freiberg (Frp.) til Fiskeribladet.
Kommunen følger saken mellom Aker Seafoods og Mattilsynet med stor interesse.

-Så langt er vi tilfreds med måten Aker-ledelsen har håndtert dette på, men ikke fullt så tilfreds med måten Mattilsynet sine bilder er blitt brukt på. Kanskje bør tilsynet ta litt sjølkritikk for dette, sier Freiberg.
Fra Hadsel har det tidligere vært rettet kritikk mot Aker for at de har flyttet deler av sin virksomhet fra Melbu til Stamsund, men jeg har ingen grunn til å tro at striden med Mattilsynet på noen måte vil bli brukt som et påskudd for å avvikle på Melbu, sier ordføreren.
Tirsdag besluttet Aker Seafoods å stenge råstoffavdelingen på Melbu-anlegget inntil videre.

På tirsdag varslet ICA-kjeden stopp i Melbus produksjon av fryst fisk som selges under ICAs eget merke i Norge og Sverige. I går uttrykte også Norgesgruppen med blant annet kjedene Ultra, Meny og Kiwi bekymring i saken.

Saken fortsetter under annonsen