Tjener stort på Røkke

Publisert: 14. april 2009 kl 09.53
Oppdatert: 14. april 2009 kl 14.55

Næringsministerens valg av rådgiver har vakt oppsikt, spesielt i lys av de nære forretningsmessige relasjonene Pareto har med både Aker og Dof-systemet. Ifølge beregninger fra Dagens Næringsliv har Pareto Securities innkassert rundt en kvart milliard kroner de siste fire- fem årene i honorarer fra Aker- og Dof-systemet.

Nå skal det samme meglerhuset opptre som statens rådgiver for å kartlegge hvorvidt Aker Solutions betalte overpris for aksjeposter i fire selskaper fra Aker og Dof-systemet.

- Vi trår alltid varsomt i slike situasjoner og har lang erfaring med å håndtere konfidensiell informasjon, sier adm.dir. Ole Henrik Bjørge i Pareto til avisen. Statssekretær Øyvind Slåke i Næringsdepartementet sier det ikke foreligger noen interessekonflikt når Pareto skal granske transaksjonene.

Konsernsjef Mons Aase i Dof sier Pareto var med i diskusjonene om salget av Aker Oilfield Services i fjor sommer, men at det aldri ble underskrevet noe annet. Han mener det må bli opp til andre å vurdere om Pareto har kommet i en interessekonflikt.

Saken fortsetter under annonsen