Fra Heidrun-feltet.

Tidenes største omstilling

Publisert: 30. januar 2009 kl 10.12
Oppdatert: 2. februar 2009 kl 09.02

Fagforeningene raser. StatoilHydro tvinger igjennom ny ordning der ansatte ikke lenger skal være ansatt på en plattform, men må rotere mellom plattformene på norsk.

Fagforeningene mener omstillingen kan føre til dårligere sikkerhet.

To organisasjoner med flere tusen ansatte, der de ansatte tidligere har vært konkurrenter, skal bli en. Som et ledd i fusjonen mellom Statoil og Hydro får nærmere 5000 ansatte på plattformene nå tilbud om bonus på 60 000 kroner dersom de er villig til å rotere mellom plattformene. Det har de ikke gjort før

Lønner seg

Selskapets virksomhet på norsk sokkel omfatter 45 olje - og gassfelt der StatoilHydro enten har eneansvar for driften eller er inne som partnere og dermed er delansvarlig for det som skjer. Produksjonen har stadig blitt flyttet nordover. Det hele startet i Nordsjøen. I dag opererer StatoilHydro det hittil eneste gassfeltet som finnes i Barentshavet.

To kulturer


StatoilHydro mener at en enhetlig driftsmodell vil gjøre det mulig å ha felles arbeidsprosesser, basert på den beste praksisen og kompetansen fra de to selskapene. Og dessuten vil den nye driftsmodellen bidra til å bygge bro mellom to kulturer.
Les mer i Ukeavisen Ledelse.no.

Saken fortsetter under annonsen