Terra-resultat preget av Securities-konkursen

Publisert: 11. mars 2008 kl 08.57
Oppdatert: 9. august 2008 kl 17.13

Overskuddet i 2006 var derimot på vel 229 millioner kroner, og Securities ga da et positivt bidrag til konsernet på 138 millioner kroner. Som et resultat av konkursen belastet Terra Securities konsernet med et negativt bidrag på 50 millioner kroner i fjor.

De 50 millioner kronene er den bokførte egenkapitalen i meglerselskapet Terra Securities, som er regnskapsført som tap. Dette er en direkte virkning av konkursen. Hva de indirekte virkningene av konkursen har å si for konsernets resultat, er vanskelig å si, opplyser konsernsjef Stein Ole Larsen.

Svekket jubileum

Året 2007 skulle være et jubileumsår for Terra-Gruppen, som da var 10 år. Og før konkursen tegnet også resultatet for konsernet godt, men så kom oppbudet fra Securities som preget både jubileumsplanene og årsresultatet.

Og etter konkursen i fjor høst pekte pilene ned for de ulike virksomheten til Terra-Gruppen.

- Men vi er nå oppe på normalt nivå etter nedgangen, sier Larsen, som kan vise til et 2007-regnskap med vekst og overskudd på andre områder konsernet driver med, særlig innen fondsforvaltning, finansiering og forsikring. Vekst i og utvikling av nye produktområder som Terra Kort AS og Terra Boligkreditt AS vil også kunne oppveie bortfallet av meglerselskapet Securities, mener han.

Kundevekst

Saken fortsetter under annonsen

Til tross for konkursen i Securities hadde Terra-Gruppen kundevekst i 2007.

- Tilliten til oss hos kundene, er der til tross for det vi har vært gjennom, og det er det godt å kunne slå fast, sier Larsen.

Terra hadde kundevekst på alle områder i fjor. Tallet på slike avtaler gikk opp fra nesten 332.000 i 2006 til vel 374.000 i 2007, som er 13 prosent.

Terra kan også vise til en egenkapitalavkastning på 10 prosent i fjor og til en kjernekapital og kapitaldekning som er svært solid og høyere enn konkurrenter som DnB NOR og SpareBank 1 Gruppen, opplyser konsernsjef Stein Ole Larsen i Terra-Gruppen. (©NTB)