TeliaSonera blir redningen for Ludos kunder

Publisert: 23. februar 2012 kl 09.45
Oppdatert: 20. november 2013 kl 12.22

Ludo-sjef Idar Vollvik har stått på for å redde kundenes telefonforbindelse før de alle blir uten summetone om seks dager. Onsdag ettermiddag er en løsning klar, og ifølge flere medier går den ut på at Ludos kunder flyttes over til TeliaSoneras nett. Det svenske selskapet eier Chess og NetCom i det norske mobilmarkedet.

– Vi har inngått en avtale med ny operatør, sier Vollvik til NA24. Hva avtalen går ut på, om TeliaSonera overtar kundemassen eller om de trer inn og overtar Ventelos rolle, er foreløpig ukjent.

Post- og teletilsynet (PT) har imidlertid blitt orientert om at løsningen innebærer at kundene kan beholde både summetone og mobilnummer.

– TeliaSonera og Ludo er i en prosess som vil sikre Ludo-kundene mobiltilgang. Mer informasjon kommer i torsdag, sier kommunikasjonsdirektør Øyvind Vederhus i TeliaSonera Norge til digi.no.

Informerte via Facebook

Onsdag ettermiddag het det i en SMS-beskjed fra Ludo-sjef Idar Vollvik til kundene: « Jippi! Du er trygg, kjære Ludo-kunde! Løsning er på plass, og du vil få summetone fra ny nettleverandør.» Kundene loves praktisk informasjon om overgangen innen kort tid og at Ventelo-saken «vil ikke få noen innvirkning på din mobiltilgang!» Den samme orienteringen er lagt ut på Vollviks Facebook-side og på selskapets nettsider.

Etter lang tids krangling om hvem som skylder penger til hvem, gikk Ventelo med på å trekke konkursbegjæringen mot Ludo dersom sistnevnte betalte 20 millioner kroner innen 16. februar. Bare 8 av disse millionene er kommet inn.

Saken fortsetter under annonsen

Ventelo sier stopp

Ventelo selv opplyste tidligere på dagen at de «ikke ser noen annen mulighet enn å forholde seg til vedtaket fra PT og vil stenge leveransene fra onsdag 29. februar for å begrense egne tap». Dermed ga de Vollvik en galgenfrist på seks dager.

– Vi forholder oss til PTs vedtak, så det er ikke noe nytt å melde fra vår kant, sier kommunikasjonsdirektør Heide Egede Nissen til Bergens Tidende.

Ventelo sier også at konkursbegjæringene mot Ludo Group og to andre tilknyttede selskaper opprettholdes. (©NTB)