Telenors ankesak utsatt til september

Publisert: 10. juni 2009 kl 08.50
Oppdatert: 15. juni 2009 kl 09.09

Saken er blitt utsatt etter anmodning fra det vesle selskapet Farimex, som er aksjonær i VimpelCom.

Farimex har fått rettens medhold i å utsette saken fordi Telenor har saksøkt Farimex i en domstol i New York. Ankedomstolen i Tjumen i Vest-Sibir mente at de måtte få klarlagt alle omstendigheter rundt dette får de kunne gå videre med denne saken.

- Det begynner å nærme seg en farse, at vi ikke skal kunne komme til en avgjørelse, sier Telenors pressetalsmann Dag Melgård til NTB.

- Underlig

Farimex har krevd Telenor for en erstatning på 1,7 milliarder dollar, eller 11 milliarder kroner. Telenor har anket saken for domstolen i Vest-Sibir. Nå er saken utsatt til 30. september.

- Vi ønsker oss ut av Sibir og komme oss inn i et mer solid rettssystem i høyesterett i Moskva. Begrunnelsen for denne utsettelsen er også noe underlig. Så vidt vi har oppfattet kan ikke en ankesak utsettes mer enn én måned, ifølge russisk lov, sier Melgård.

Utsettelsen er dårlige nyheter for Telenor, fordi aksjene som er tatt i arrest kan selges hvert øyeblikk.

Saken fortsetter under annonsen

Russiske myndigheter opplyste tirsdag kveld at ankesaken uansett ikke hindrer tvangssalg av Telenors omstridte aksjepost for å inndrive erstatningsbeløpet.

Ny usikkerhet

Utsettelsen betyr ny usikkerhet for Telenor, ifølge Melgård.

- Namsmannens uttalelser i Moskva tirsdag kan tolkes slik at de ikke har til hensikt å gjennomføre noe tvangssalg av de aksjene våre i VimpelCom, som de har tatt i arrest, så lenge denne saken ikke er avgjort. Men denne tolkningen er usikker, sier pressetalsmannen.

Telenor hadde onsdag morgen ikke bestemt seg for hvordan de nå skal gripe an saken.

- Det må vi få tid til å diskutere litt først, sier Melgård.

(©NTB)