Telenors anke i Farimex-saken utsatt

Publisert: 18. november 2008 kl 13.39
Oppdatert: 19. november 2008 kl 14.23

- Vi noterer at retten i Omsk har utsatt høringen av Telenors anke, sier Jan Edvard Thygesen, konserndirektør og leder av Telenors virksomheter i Sentral- og Øst-Europa.

- Til nå har saken vært en juridisk farse. Telenors rettigheter har vært oversett gjentatte ganger i retten i Khanty-Mansisysk, som aldri skulle ha tillatt saken ført i utgangspunktet, sier han.

Søksmålet var opprinnelig tatt ut av det lite kjente selskapet Farimex Products, Inc., som har base på De Britiske Jomfruøyene. Selskapet hevdet at det russiske mobilselskapet VimpelCom, som Telenor har eierandel i ,led økonomisk tap fordi Telenor skulle ha forsinket VimpelComs kjøp av tapsobjektet Ukrainian Radio Systems (URS). URS er en liten ukrainsk mobiloperatør. Farimex er et BVI-registrert skallselskap som hevder å eie en 0,002 prosent andel i VimpelCom og som har oligarken Dmitry Fridman som eneste leder.

- Rettssaken i Khanty-Mansiysk underminerer kraftig den russiske presidentens anstrengelser for å bedre landets rettssikkerhet, juridiske reformer og økonomiske stabilitet. Dette er ikke bare en sak mot et norsk børsnotert selskap, men like mye en sak mot Russland egne nasjonale interesser, sier Dimitry Afanasiev, partner i advokatfirmaet Egorov, Puginsky, Afanasiev & Partners, og et av firmaene som representerer Telenor i denne saken.


Saken fortsetter under annonsen