Strides om gasskraft

Publisert: 11. juni 2008 kl 09.56
Oppdatert: 13. juni 2008 kl 09.32
Norsk Industri og Industri Energi har sendt et brev til olje- og energiminister Åslaug Haga (Sp) hvor uttrykker bekymring for krafttilgangen i Midt-Norge, skriver Dagens Næringsliv. De to organisasjonene foreslår at full rensing av gasskraftverket på Kårstø settes på vent og heller bruker pengene på et nytt gasskraftverk i Midt-Norge.

- Gasskraftverket på Kårstø står jo for det meste. Det må gjøres noe med kraftsituasjonen i Midt-Norge. Det er viktig å få i gang ny produksjon her. De midlertidige gasskraftverkene som etableres som beredskap er dyre, forurensende og lite effektive. Og forsterkede kraftledninger for overføring fra Sogn er foreløpig bare på pratestadiet, soer forbundsleder Leif Sande i Industri Energi.

Regjeringspartiene og Venstre er negative til industriens forslag, mens Frp og Høyre er positive.
- Vi har vært ekstremt skeptiske til regjeringens enorme pengebruk og tidspress for rensing på Kårstø. Det er fare for at man der får verdens dyreste CO2-renseanlegg, med dårlig teknologi uten overføringsverdi til andre kraftverk. Vi støtter fullt ut behovet for å se på andre løsninger som gir bedre kraft- og miljøeffekter og mer effektiv bruk av skattebetalernes penger, sier Peter S. Gitmark (H) til DN.


Saken fortsetter under annonsen