Stort fra Stordalen i Sverige

Publisert: 23. juni 2010 kl 09.54
Oppdatert: 28. juni 2010 kl 09.53

Petter A. Stordalens hotellkjede Choice inntar Malmö i Sverige med et kongressenter og hotell med 375 rom, skriver Dagens Næringsliv.

- Dette viser bare hvor hardt vi satser på å forsterke vår posisjon som størst og best i Norden, mener Stordalen.

Choice-kjeden har inngått en 20-års leieavtale med utbyggeren, entreprenørselskapet Skanska, for bygget som skal bli det største sentrumsnære kongressenteret i Sverige.

Hotellet, som blir en del av kjedens Clarion-segment, får 21 etasjer med 375 rom. Kongressenteret får plass til 1500 personer - og i tillegg kommer et konserthus med plass til 1600. Og det kommer altså midt i Malmös bysentrum.

To milliarder?
- Vi har jobbet hardt og lenge for å få et stort hotell i sentrum av Malmö. Det er kjempemoro å få dette på plass. Alle kan nå se at vi er klart førende i Norden når det gjelder nye og tidsriktig hotellanlegg, mener Petter A. Stordalen, Choice-kjedens eier, ifølge DN.

Han vil ikke si noe om hvor mye det nye hotellet vil koste Skanska å få ferdig, men ut fra normale kalkyler er det overveiende sannsynlig at regningen vil havne på minst 700-800 millioner kroner for hotellet alene.

I tillegg kommer konferansesenter og konserthuset slik at samlet byggekostnad for hele anlegget havner på nærmere to milliarder kroner.

- Dette er i alle fall en stor kontrakt for vår del. Vi skal styre møterom, kongress, mat og drikke og alt, sier Stordalen til DN.

Saken fortsetter under annonsen