Storebrand: - 4 milliarder

Publisert: 29. oktober 2008 kl 10.11
Oppdatert: 31. oktober 2008 kl 09.21

Forsikringsselskapet Storebrand fikk et resultat før skatt på 3,84 milliarder kroner i tredje kvartal i år, sammenlignet med et overskudd på 355 millioner i samme periode i fjor.
Resultatet er mye verre enn selv de mest pessimistiske anslagene.
Estimater som TDN Finans har innhente viser at analytikerne hadde ventet et underskudd rundt mellom 600 millioner og 1 milliard, skriver DN.no.

Nedskrivninger

Resultatet preges sterkt av at Storebrand nedskriver immatrielle eiendeler med 2,5 milliarder kroner, slik at underskuddet før skatt havner på drøyt 3,8 milliarder kroner. Dessuten er finansresultatene i Storebrand Livsforsikring og SPP svake.
- Utviklingen er drevet av fall i aksjemarkedet og kredittspread-utgang som følge av finanskrisen, samt tap i aktiv forvaltning, skriver Storebrand i kvartalsrapporten.

Emisjon

For å sikre en optimal kapitalstruktur og styrke solvensmarginen i Storebrand Livsforsikring har styret i Storebrand ASA vedtatt å tilføre livselskapet en milliard kroner gjennom en rettet emisjon i oktober.
Kapitaltilskuddet gir en økning i solvensmarginen på 12 prosentpoeng.
- Storebrands kvartalsresultatet er preget av situasjonen på finansmarkedet, noe som gir meget svake finansresultater i Storebrand Livsforsikring og SPP. Kapitalsituasjonen i Storebrand er likevel tilfredsstillende, og vår konkurransekraft og markedsposisjon er god, kriver konsernsjef Idar Kreutzer i en pressemeldingen.

Kursforvirring

Mandag falt den 18,7 prosent, tirsdag steg den 8,8 prosent.
Onsdag formiddag faller Storebrand 6,5 prosent.
Hverken investorer eller analytikere ser ut til å være enige om hvordan finanskrisen har påvirket forsikringsselskapet.
Aksjen har falt rundt 70 prosent siden starten av året, og enda mer siden toppen i 2007.

Saken fortsetter under annonsen