StatoilHydro vil halvere oljeletingen i Norge

Publisert: 12. september 2009 kl 10.30
Oppdatert: 24. september 2009 kl 11.44

Energigiganten bekrefter ifølge DN Energi at de planlegger en reduksjon i sin letevirksomhet i årene som kommer. Avsløringen kommer etter at Oljedirektoratet (OD) i sin investeringsprognose for de neste årene konkluderer med at letingen etter nye forekomster av olje og gass vil falle til under det halve av dagens nivå innen 2013.

- Det er grunn til å tro at de tallene OD legger fram er rimelig sammenfallende med våre planer, bekrefter informasjonssjef Gisle Johanson i StatoilHydro overfor avisen.

StatoilHydro står for 80 prosent av den letevirksomheten som foregår på norsk sokkel, og Carnegie-analytiker John A. Olaisen tolker StatoilHydros ventede nedgang i leting på norsk sokkel som et politisk signal.

- Jeg tolker uttalelsene fra OD og Statoil som litt politiske signaler om at bransjen må få mer areal. Det er ingen tvil om at det er for lite leteområder på norsk sokkel nå, sier han.

Investeringene til leting vil ifølge ODs beregninger i år ende på anslagsvis 25,8 milliarder kroner, mens de vil falle til drøyt 12 milliarder i 2013. (©NTB)

Saken fortsetter under annonsen