Statkraft til Albania

Publisert: 19. desember 2008 kl 14.36
Oppdatert: 8. september 2009 kl 13.44

Gjennom etableringen av et 50/50 joint venture-samarbeid skal de to selskapene utvikle et vannkraftprosjekt i Devollelven. Utbyggingen er for tiden et av de største vannkraftprosjektene i Europa og vil øke den totale vannkraftproduksjonen i Albania med 20 prosent.

- Signeringen markerer en viktig milepæl for vannkraftprosjektet i Devoll. Det er inngått en konsesjonsavtale for et prosjekt som vil skape arbeidsplasser, bidra til økonomisk vekst og levere ren energi til Albania. Vi har en meget god partner i EVN, og vi har stor tro på et fortsatt godt samarbeid med albanske myndigheter, sier konsernsjef Bård Mikkelsen i Statkraft.

Gjennom signeringen av konsesjonsavtalen med de albanske myndighetene får EVN og Statkraft tildelt rettighetene til å utvikle vannkraftprosjektet i Devoll-elven sørøst i Albania. Joint venture-selskapet skal planlegge og bygge tre vannkraftverk med en total effekt på rundt 340 MW og en gjennomsnittlig årsproduksjon på rundt 1000 GWh ren energi. Den totale investeringen vil være rundt 950 millioner euro, og prosjektet ventes gjennomført i løpet av åtte år.

Saken fortsetter under annonsen