Snøhvit må bygges om

Publisert: 10. juli 2008 kl 00.13
Oppdatert: 11. juli 2008 kl 08.49
De største tekniske problemene er ikke løst selv etter to måneder med reparasjoner, melder NRK. Gassanlegget er nemlig ikke tilpasset de klimatiske forholdene på Finnmarkskysten.
- Anlegget fungerer rent teknisk. Men det er nok noe spinkelt bygd med tanke på de klimatiske forholdene vi har her oppe. Vi er nødt til å robustgjøre anlegget for å få full produksjon, sier Tore Torvund, konserndirektør for Undersøkelse og produksjon i StatoilHydro.

Kjøletårnet, der gassen gjøres flytende, må bygges om. Slik kjøletårnet er nå, yter anlegget bare 60 prosent av kapasiteten. Dersom det blir nødvendig med en omfattende ombygging, må den trolig gjøres i Tyskland. Det betyr høye utgifter for StatoilHydro, som trolig allerede har tapt milliarder etter å ha måttet stanse produksjonen fire ganger på to år.

- At det blir ombygging er rimelig sikkert, men hvor omfattende den blir er det for tidlig å si noe om i dag. Inntektsbortfallet er betydelig når vi ikke er i produksjon. Det er derfor vi er opptatt av å komme i drift igjen. Men full produksjon blir det ikke før nærmere 2010, sier informasjonssjef Sverre Kojedal til kanalen.

(©NTB)


Saken fortsetter under annonsen