SMS: - Kan virke forstyrrende

Publisert: 7. desember 2003 kl 12.56
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

For mange er det også positivt at det er kommet systemer som gjør at du enkelt også kan sende SMS direkte fra datamaskinen. Et fint valg for de som ennå sliter med å finne de riktige tastene på telefonen. Økonomisk Rapport har spurt tre teknologieksperter hvordan de bruker SMS.

1) Hvor mange SMS mottar du en typisk dag?

2) Hvor mange sender du?

3) Hva er de største fordelene med SMS?

4) Hva er de største ulempene?


Ingvild Myhre, adm. direktør, Telenor Mobil

1. Mellom 5 - 10 stykker.

2. Jeg sender omtrent like mange som jeg mottar, cirka 5 - 10 stykker. Omtrent 100 prosent av meldingene mine sender jeg ved å benytte mobiltelefonen.

3. Det er to ting som er bra med SMSer. Du er tidsuavhengig. Du kan sende meldinger, og de kan leses når du har tid. Det andre er at det er en effektiv måte å sende informasjon på. Du kan kjapt sende korte beskjeder, og på det personlige plan er dette en ypperlig måte å være i gi informasjon til venner og slekt.

4. Jeg ser ingen ulemper med SMS. Det er ikke stress, du kan besvare meldingen akkurat når man vil.

Saken fortsetter under annonsen

Ove Nordli, Systemansvarlig, Nordoc Services

1. Jeg mottar en eller ingen i løpet av dagen.

2. Vi benytter SMS Bedrift fra NetCom til å sende ut gruppemeldinger for å melde fra til teknikerne om at det er jobber ledige. Gjennom det sender jeg ut rundt 10 gruppemeldinger i løpet av dagen, og hver gruppemelding sendes til omtrent 8 personer. Så det blir rundt 80 meldinger i løpet av dagen.

3. Vi får gitt beskjeder om ledige jobber uten å måtte ringe til hver enkelt person. Og vi får gitt den samme beskjeden til alle. Så reagerer den som har kapasitet.

4. Ulempen vi har merket er at når teknikerne får så mange meldinger - enkelte gangen tikker de inn nesten inn hele tiden - da kan man begynne å ignorere meldingene. Vi forsøker å ordne dette med å ha bedre kontroll over hvem som er tilgjengelig på jobb.

Ivar Kleiven, Salgsdirektør, NetCom

1. Jeg mottar mellom 40 - 50 SMS i løpet av dagen.

2. Cirka 30 stykk.

3. SMS er tid og stedsuavhengig. Korte meldinger kan gi mye informasjon. Det er kort responstid, også når man er «opptatt». SMSer kan også leses og besvares når du ønsker det.

4. En ulempe er av og til at det informeres for mye, eller unødig. Det kan virke forstyrrende ved for mye bruk i møter.