Smarttelefoner: - Helt uunnværlig

Publisert: 15. september 2003 kl 16.09
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Geir Frøholm - Partner i Advokatfirmaet Schjødt
Bruker: Sony Ericsson P800

- Fordelen er kombinasjonene av løsningene. Jeg kan for eksempel uten problemer laste ned e-post og oppdatere kalendere. Synkroniseringen er uvurderlig. Jeg er mye ute å reiser, men er avhengig av å være oppdatert. Sekretæren min kan legge inn avtaler, og jeg får dette direkte inn i kalenderen når jeg for eksempel synkroniserer på kvelden.

Vi har hatt noen problemer knyttet til softwaren og vårt eget system, men det har vi løst. Hvis jeg skal nevne noe så kan det virke som om prosessoren er litt tregere enn på en PDA.

Thomas Lie - Analytiker i Norse Securities
Bruker: Sony Ericsson P800

- Du har alt i ett. Noe av det viktigste for meg er at du med Opera (mobil Internett-leser, red.anm) kan koble deg direkte på Internett. Du er ikke avhengig av WAP. Sitter jeg for eksempel på en bedriftspresentasjon kan jeg ha webleseren åpen slik at de siste nyhetene fra TDN Finans tikker inn til meg. Sammen med kalenderen er det jeg i hovedsak bruker den til. Og med en øreplugg kan man bruke PDA delen samtidig som man prater i telefonen.

Det er ikke noe negativt med den. Det eneste er at Internett går litt saktere enn hva det gjør på jobbmaskinen og at skjermen er litt liten. Det siste kan også gjøre det litt vanskelig å lese PDF-filer.

Miguel Sørholt - Eiendomsmegler i Eiendomsmekler1
Bruker: Nokia 9210i Communicator

Saken fortsetter under annonsen

- For meg er Communicatoren uunnværlig. Du kan åpne telefonen å bruke den på høytafon. Slik at du slipper å ha den inntill hodet. For en som bruker mobiltelefonene så vanvittig mye som meg er det viktig. Ellers bruker jeg faksmuligheten mye. Jeg kan motta og sende faks, og det er veldig viktig i en budprosess. Jeg er tilgjengelig hele tiden. Faksen lagres elektronisk. Trenger jeg en utskrift, videresender jeg bare faksen til en faks i nærheten. Kalender og kontaktregistret er naturligvis også viktig. Sekretæren min har full kontroll når jeg har tid, og tingene synkroniseres.

Det eneste er at telefonen er litt større en vanlige telefoner. Det er ikke et problem i jobben, men kan gi en liten bul på jakken når man skal ut på byen.