Skuffer inn penger

Publisert: 8. mars 2010 kl 14.56
Oppdatert: 10. mars 2010 kl 08.40

2009 ble et sterkt år for Reitangruppen. Selskapet kan vise til rekordhøyt resultat fra driften på 1,8 milliarder kroner, og veksten er svært høy innenfor flere av forretningsområdene. I tillegg til de sterke resultatene, har Reitangruppen hatt en verdiøkning på 270 millioner på sine finansielle investeringer.

- Når våre fire forretningsområder leverer et samlet driftsresultat på nærmere to milliarder kroner på årsbasis, er det klart vi er fornøyde. Dette gjør at vi kan satse fremover og skape enda flere enn de 27.500 arbeidsplassene vi har skapt til nå, sier en svært så fornøyd Colonialmajor Odd Reitan.

Suksess

Den underliggende driften gir en bedret EBITDA med 600 millioner kroner for 2009 i forhold til 2008. Dette skyldes omsetnings- og inntjeningsvekst i REMA 1000, sterke tall fra Uno-X Gruppen, og servicehandelen som viser sterk utvikling til tross for nedgang i kiosk- og bensinmarkedet. Reitan Eiendom øker også sine resultater fra drift.

- For 10 år siden sto REMA 1000 for nesten hele resultatet til Reitangruppen. At REMA 1000 nå kun står for 50 % av resultatet, til tross for sin suksess, forteller noe om hva Reitangruppen har vokst til å bli innen flere områder, sier finansdirektør Kristin Genton.

Fremtidsutsikter

Reitangruppen har sterk tro på at 2010 blir et godt år, og har store forventninger for årene som kommer. Innen dagligvarehandelen forventes det at konkurransen mellom de ledende aktørene fortsatt vil være sterk. Utnyttelse av opparbeidet erfaring og kompetanse innenfor franchising, markedsføring og merkevarebygging skal bidra til å forsterke konseptet REMA 1000. Reitan Servicehandel ønsker å ha en aktiv rolle i den forventede konsolideringen av europeisk servicehandel. Partnerskap, oppkjøp og fusjoner med eksisterende aktører i Europa er selskapets vekststrategi for nye markeder i Europa. Uno-X Gruppen vil fortsette arbeidet med å rendyrke og videreutvikle alle virksomhetsområder. Reitan Eiendom skal bidra til vekst for REMA 1000, videreføre oppbyggingen av eiendomsporteføljen i Trondheim sentrum, samt forvalte og utvikle øvrig eiendom.

Saken fortsetter under annonsen