Skjebneuke for Grenland Group

Publisert: 25. oktober 2010 kl 09.18
Oppdatert: 25. oktober 2010 kl 10.30

Det skriver Dagens Næringsliv. I tillegg risikerer selskapet å bli slått konkurs innen uka er omme. En granskningsrapport fra advokat Else Bugge Fougner etter varsler om trakasseringer fra ansatte er også ventet.

Problemene tårner seg dermed opp for Hallgeir Skogen, mannen som bygget opp Grenland Group. Det var på en ekstraordinær generalforsamling i forrige uke et nytt styre ble valgt og to Skogen-lojale styremedlemmer ble byttet ut.

Etter dette møtet ble finansdirektøren i selskapet, Geir Olav Ryntveit, sykmeldt. Han hadde allerede sagt opp jobben, og blir den tredje finansdirektøren som forlater selskapet på to år.

Også direktøren for helse, miljø og sikkerhet og lederen for Kina-kontoret er sykmeldt. I tillegg har direktøren for personal- og organisasjonsutvikling sagt opp.

– Oppsigelsene har kommet over to år og under forrige konsernsjef. Det sier noe om hvor attraktive våre ansatte er, sier Skogen til avisen.

Bugge Fougners granskingsrapport om trakasseringer av to ansatte er også ventet nå. Ifølge styreleder Otto Søberg er det uklart om denne vil bli offentliggjort.

Selskapet sliter også med en rentebærende gjeld på 153 millioner kroner. I andre kvartal brøt selskapet lånebetingelsene med Handelsbanken og fikk frist til ut oktober med å tilfredsstille bankens krav. Selskapet risikerer å bli slått konkurs dersom ikke kravene med banken innfris.

Saken fortsetter under annonsen

I tillegg har en minoritetsaksjonær begjært gransking i forhold til Skogens lederstil og måten han disponerer pengene på.

Relaterte saker: 

Maktkampen rundt Hallgeir Skogen

Begraver rapporten