Skeptisk til rapportering

Publisert: 14. juni 2002 kl 16.35
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Rapportering er ikke løsningen, mener NHO-advokat Ingebjørg Harto. Harto etterlyser en utredning om i hvilken grad denne rapportering vil fremme likestilling i norske bedrifter, og hva det vil koste i tid og innsats.

- Jeg mener at fokusering på rapportering er feil, man må fokusere på konkrete tiltak, sier Harto.

Likestillingsrapporten skal altså integreres i bedriftenes årsberetninger. Ifølge NHO-advokaten kan dette lett gjøre den årlige meldingen fra bedriftene til forvirrende lesning.

- Årsberetningens fremste formål er å redegjøre for bedriftens økonomiske situasjon. Ved å blande likestillingsdokumentasjonen med regnskapstall, overskygges lett årsberetningens hovedbudskap, sier Harto.

Noen bedrifter, deriblant oljeselskapet Phillips, praktiserer allerede i dag en systematisk dokumentering av sitt arbeid for likestilling. At de finner det både lønnsomt og nyttig, har Harto full forståelse for. Men hun mener likevel at det er urimelig med lovpålegging om dette.

- En slik pålagt rapportering vil påføre bedriftene betydelige merkostnader; uten at vi vet om det har noen effekt, påpeker hun.

Saken fortsetter under annonsen