Skeptisk til lederutvikling for kvinner

Publisert: 1. august 2008 kl 12.10
Oppdatert: 7. august 2008 kl 11.22

I et forsøk på å få flere kvinner til topps i finanssektoren har flere danske banker, deriblant Danske Bank og Nordea, lansert egne lederutviklingsprogrammer for kvinnelige ansatte.
Men Ph.d. Camilla Funck Ellehave, som har forsket på kjønn og ledelse i fnanssektoren, mener det ikke er uproblematisk å lage egne lederutviklingsprogrammer for kvinner.

Skeptisk

- Når man lager lederutviklingsprogrammer kun for kvinner, kan man også isolere gruppen og utpeke kvinnelige ledere som noe annerledes, sier Ellehave til det danske magasinet Finans, og mener det også er problematiske for dem som ikke kommer med i programmet.
- Det kan være bra for dem som deltar, men det er grunn til å frykte at det skaper flere problemer for de kvinnene som går med en lederdrøm og ikke kommer med i programmet. Den isolerte gruppen får all oppmerksomhet og ingen samler opp de kvinnene som ikke kommer med i lederutviklingsprogrammet, sier hun.

Danske Bank avsluttet i mai sitt første lederutviklingsprogram for kvinnelige ansatte. Målet var at 75 prosent av deltakerne etter prosjektet skulle være i ledende stillinger.
Resultatet ble 55 prosent, ifølge magasinet Finans.

Saken fortsetter under annonsen