Skattesmell for Carnegie-meglere

Publisert: 28. mai 2008 kl 09.14
Oppdatert: 28. juli 2008 kl 10.05

En fersk dom fra Oslo tingrett gir Oslo ligningskontor medhold i avgjørelsen om å øke personinntekten for 39 meglerne med til sammen 32,8 millioner kroner for 2003, og med 46,1 millioner kroner for 42 deltakere for 2004.

Vedtaket innebærer at meglerne må betale full lønnsskatt for de beløpene som er lagt til, istedenfor en kapitalskatt på 28 prosent.

Carnegie saksøkte ligningskontoret, fordi selskapet mente det ikke hadde adgang til å omklassifisere disse beløpene fra kapitalinntekt til personinntekt, som gir betydelig mer skatt.

Deltakerne i Det indre selskapet var utvalgte nøkkelmedarbeidere i Carnegie. Oslo ligningskontor endret deltakernes ligninger fordi det mente at kapitalavkastningen til deltakerne var for høy sammenlignet med innskudd og risiko, samtidig som de mente deltakerne utførte arbeid for det indre selskapet.

Retten ga Oslo ligningskontor fullt medhold i sin tolkning, og påla Carnegie å dekke statens sakskostnader på 82.800 kroner.

- Dommen vil bli anket, da den etter vår mening bygger på feil rettsanvendelse, sier Carnegies advokat Ernst Ravnaas i advokatfirmaet Steenstrup Stordrange i en kommentar til NA24.

(©NTB)

Saken fortsetter under annonsen