Sju års fengsel for Frank Murud

Publisert: 7. april 2008 kl 15.02
Oppdatert: 8. april 2008 kl 09.19

Avgjørelsen fra lagmannsretten innebærer at dommen på sju års fengsel for korrupsjon opprettholdes mot den tidligere eiendomssjefen i Oslo kommune.

- Jeg har forstått dommen. Jeg anker over straffeutmålingen, kom det med høy og klar røst fra Murud etter at dommen var lest opp.

Innrømmet

Murud har innrømmet å ha underslått 89,5 millioner kroner mens han jobbet som eiendomssjef i det kommunale selskapet Undervisningsbygg.

Han ble dømt til sju års fengsel da saken var oppe for Oslo tingrett i fjor, men mente dommen var for streng og anket til Borgarting lagmannsrett. Han argumenterte for at han har samarbeidet med politiet, og at han derfor burde få lavere straff.

Mens hans forsvarer, advokat Anders Brosveet, argumenterte for en straff på sju år før strafferabatten ble trukket fra, tok tingretten utgangspunkt i straff på ni og et halvt år før den gjorde fratrekk for tilståelse og samarbeid.

- Brutt normer

Saken fortsetter under annonsen

I ankesaken har Borgarting lagmannsrett sagt seg enig med tingrettens vurdering.

- Murud har brutt samfunnets oppsatte normer til fordel for egen vinning, heter det i avgjørelsen fra lagmannsretten, som mener den strenge reaksjonen fra tingretten var riktig.

Murud ble avslørt i 2006 etter at en bank meldte fra om en mulig hvitvaskingssak. Underslaget som pågikk i en periode på to år, skjedde ved hjelp av fiktiv fakturering.

Saken er omtalt som en av de største korrupsjonssakene her i landet. (©NTB)