Siktet DnB NOR-megler i langvarige avhør

Publisert: 25. oktober 2008 kl 11.32
Oppdatert: 27. oktober 2008 kl 07.26
Advokatene Per Magne Strandborg og Cecilie Kvalheim, som representerer Reinen, sendte fredag ut en pressemelding der de skriver at deres klient ikke erkjenner straffskyld, og at han bestrider å ha brutt verdipapirhandellovens bestemmelser.
«Da avhørene fremdeles pågår ber vi om forståelse for at det ikke blir gitt ytterligere opplysninger før avhørene er avsluttet», heter det i pressemeldingen som advokatene sendte ut klokka 16.45 fredag ettermiddag. Der blir det også påpekt at Olav Magne Reinen er glad for den støtte han får fra sin arbeidsgiver og sine kolleger.
Reinen ble avhørt også torsdag, og ble i motsetning til den andre siktede i saken, Jørn Erik Pedersen, ikke sluppet fri torsdag kveld.

- Høy prioritet

Saken fortsetter under annonsen

Førstestatsadvokat Thomas Skjelbred i Økokrim bekrefter overfor NTB opplysningene i pressemeldingen fra advokatene Strandborg og Kvalheim i Advokatfirmaet Wikborg Rein. Men Skjelbred vil foreløpig ikke gi ytterligere opplysninger om etterforskningen.
Dermed var det fredag ettermiddag fortsatt uklart om Økokrim vil begjære varetektsfengsling av Magne Olav Reinen.
- Vi vil ikke kommentere saken ytterligere. Vi er i en meget tidlig fase i etterforskningen, og skal finne ut om det er begått straffbare handlinger, og eventuelt i hvilket omfang, sier Skjelbred.
Han tilføyer at saken har høy prioritet.

På jobb

Jørn Erik Pedersen, som er leder for rente- og valutabordet i DnB NOR, fikk dra hjem etter avhøret hos Økokrim torsdag.
- Fredag var han på jobb som vanlig, sier hans juridiske rådgiver, advokat Cato Schiøtz, til NTB.
Han opplyser at Pedersen ikke var i kontakt med Økokrim fredag.
- Hele dramatikken i forhold til min klient er nå borte, sier Schiøtz.

(©NTB)