Schibsted videre med Media Norge

Publisert: 26. september 2008 kl 08.38
Oppdatert: 26. september 2008 kl 10.40
Etter det Journalisten.no erfarer var det et beinhardt oppgjør mellom konsernsjef Kjell Aamot og konserndirektør Birger Magnus på møtet.
Aamodt skal ha vært innstilt på å droppe hele Media Norge-prosjektet. Magnus er leder av prosjektstyret for Media Norge og har vært en drivkraft i fusjonsprosessen.
Styret besluttet å gå videre med etableringen av Media Norge, som vil bestå av Aftenposten, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen og med Schibsted som største eier.
Etter det Journalisten.no forstår, var alternativet at Schibsted skulle beholde dagens eierandeler i regionavisene, og droppe nedsalget i Adresseavisen og Polaris Media, som etableres av Adresseavisen og Harstad Tidende Gruppen (HTG) 20. oktober.
Saken fortsetter under annonsen
Styrevedtaket skal innebære at Schibsted tar et tap på mellom 200 millioner og 400 millioner kroner ved å selge aksjene i Adresseavisen og Polaris Media nå. Medietilsynet krever nemlig at Schibsted selger seg helt ut av Adresseavisen og ned til 40 prosent i HTG dersom etableringen av Media Norge skal kunne gjennomføres. (©NTB)