Satser på nettverkene

Publisert: 14. april 2008 kl 10.35
Oppdatert: 15. april 2008 kl 09.34

Det viser tall fra bemanningsselskapet Proffice sommervikarundersøkelse 2008.

- De aller fleste bedriftene, hele 73 prosent, bruker først og fremst egne nettverk og kontakter når de skal ansette sommervikarer. Dette er nok ikke bare symptomatisk for bedrifter som søker etter vikarer, men gjelder også i større og større grad når det letes etter nye mer permanente arbeidstakere, sier admin. dir. Per Bergerud i bemanningsselskapet Proffice.

Privat sektor benytter stillingsannonser i mindre grad enn offentlig. I Oslo er et bare 15 prosent av bedriftene som utlyser sommerjobber via stillingsannonser. Innen bygg og anlegg er tallet så lavt som 4 prosent, mens det er 34 prosent innen offentlig forvaltning.

- Vi ser at privat sektor har det tøffere enn offentlig, og innen hotell og restaurant svarer så mange som 7 av 10 bedrifter at de synes det er vanskelig å finne gode nok sommervikarer, sier Bergerud.

Bedrifter som skal ansette sommervikarer, sliter også med å finne gode nok vikarer. Årets vikarer karakteriseres som tøffere på lønnsforhandlinger, og 4 av 10 bedriftsledere er villige til å betale mer for å sikre seg de beste.

- Det stramme arbeidsmarked her i landet gjenspeiles når bedriftene skal rekruttere årets sommervikarer. Flere bedrifter opplever nå både mangel på vikarer - og mangel på gode nok vikarer, sier Per Bergerud i Proffice.

Saken fortsetter under annonsen