Satser 250 millioner i USA

Publisert: 7. januar 2010 kl 14.03
Oppdatert: 11. januar 2010 kl 10.15

Det blir nå en Think-fabrikk i USA.

Selskapet planlegger å investere 43,5 millioner dollar i bygging og montering av fasiliteter og produksjonsutstyr i Elkhart County i delstaten Indiana. Fabrikken kan iverksette produksjon i første kvartal 2011, skriver selskapet i en pressemelding.

Den nye fabrikken vil få en produksjonskapasitet på mer enn 20 000 biler per år.

Valget av Indiana var naturlig, ettersom en av selskapets største eiere, Ener1, har sin virksomhet i denne delstaten. Ener1 driver batteriprodusenten EnerDel som også er leverandør til Think.

- Vi er svært glade for å kunne kunngjøre planer for en ny THINK fabrikk i USA. THINKs utvikling i Europa har gått svært raskt etter produksjonsstart i Finland og påfølgende salgsstart på slutten av fjoråret. Nå er tiden inne for å gjøre den samme jobben i det nordamerikanske markedet - og Indiana er et bra sted å starte», uttaler adm. direktør Richard Canny i pressemeldingen.

THINK City er allerede i produksjon i Finland hos THINKs produksjonspartner Valmet Automotive, som også produserer Porsche Boxster og Cayman modellene for Porsche AG. Produksjon i Europa vil opprettholdes for å møte etterspørsel i Europa, hvor salg av THINK City har startet i utvalgte markeder, som Norge, Østerrike, Danmark, Nederland, Spania og Sverige.

Saken fortsetter under annonsen