Ringnes i sterk vekst - Stordalen rolig

Publisert: 26. august 2010 kl 09.47
Oppdatert: 26. august 2010 kl 09.11

Christian Ringnes eier nå 127 hoteller, eventuelle endringer i driften vil ramme hele hotellbransjen.

Gjennom selskapene Pandox og Norgani kontrollerer Christian Ringnes sammen med arvingene etter Petter CG Sundt nå driften av 127 hoteller, påpeker Dagens Næringsliv torsdag.

Oppkjøpet av Norgani på mandag har gjort at Christian Ringnes hoteller har økt fra 54 til 127, han blir med det den største hotelleieren i Norden.

Dette innebærer at hvis Ringnes overtar driften av egne hoteller vil Scandic-kjeden miste 45 hoteller bare i Norge og Sverige.

Bekymret

- Jeg er ikke veldig bekymret. Jeg er sikker på at Choice-kjeden ikke er avhengig av hotellene som ligger i porteføljene til Norgani og Pandox, sier Petter Stordalen til Dagens Næringsliv, som leier 20 hoteller av Pandox og Norgani.

- Vi driver våre egne hoteller i utlandet. Om nødvendig kan vi drive våre egne hoteller i Skandinavia også, sier Ringnes til Dagens Næringsliv.

Saken fortsetter under annonsen

Denne uttalelsen skaper usikkerhet i hotellbransjen sammen med utsagn fra ledelsen i Pandox som går på at en bedring av inntjeningen er en selvfølgelighet i forbindelse med overtakelse av nye hoteller.

Fortsetter som før

Christian Ringnes forteller midlertidig at fokuset ligger på eierskapet så lenge de har operatører som er villige til å leie hotellene. Denne ordningen er derimot forutsatt at de er fornøyd med avkastningen på leieforhold