Republikanerne stemmer igjen ned finansreform

Publisert: 28. april 2010 kl 10.46
Oppdatert: 2. mai 2010 kl 09.00
For andre gang på to dager stemte Senatet med 57 mot 41 stemmer for å behandle det omfattende forslaget om strengere regulering av finansmarkedet.
Men det trengs 60 stemmer for å ta forslaget opp til behandling, og demokratene har bare 59 medlemmer av Senatet. Den demokratiske senatoren Ben Nelson stemte med republikanerne.
President Barack Obama fordømte republikanerne for å blokkere et forslag som er svært populært i et USA der det er stor frustrasjon over bankene og Wall Street.
- En ting er å gå imot reform. Men å gå imot til og med å drøfte en reform foran det amerikanske folk er ikke riktig, sa han under et besøk i Iowa.
Det er uklart hvor lenge moderate republikanere vil stå imot en reform, men demokratene er mer enn fornøyd med å øke presset, seks måneder før et viktig mellomvalg.
Republikanerne er først og fremst imot et forslag om å opprette et forbrukerråd i finanssektoren som ikke bare skal gjelde Wall Street, men alle som driver med finanstjenester, inkludert bilforhandlere som tilbyr lån. (©NTB)
Saken fortsetter under annonsen