Rekordinvestering i Norskehavet

Publisert: 17. desember 2008 kl 11.43
Oppdatert: 18. desember 2008 kl 23.55

BP Norge bryr seg ikke med stupende oljepriser eller finansieringskrisen. Oljeselskapet jobber med ferdigstillelse av nye plattformer på Valhall-feltet samt feltutbyggingsprosjektet Skarv i Norskehavet, men investeringene er langt fra fullført.
- Faktisk når vi vår investeringstopp i 2009, og skal med smått og stort bruke 21 milliarder kroner til neste år. Dette er vårt høyeste investeringstall i Norge noensinne. Disse tallene vil synke litt i 2010, men vil fortsatt være høye, sier selskapets informasjonssjef, Jan Erik Geirmo, til DN Energi.no.
Han legger til at selskapet er i stadig vekst og at de ansetter folk for fullt. De ser med andre ord ikke for seg noen nedtrapping i Norge.

BP har i flere år nå ikke boret letebrønner i uutforskede områder på norsk sokkel. I stedet har de satset på å få mer ut av sine produserende felter og boret letebrønner rundt disse installasjonene.
- Vi har en svært vellykket strategi, som har medført at vi har firedoblet utvinningsgraden fra våre felt Ula og Valhall, sier Geirmo.

Selskapets strategi er helt i tråd med Oljedirektoratets ønsker om at norske selskaper må satse mer på økt utvinning av eksisterende felter.

Saken fortsetter under annonsen