Reiten vil ha lønnsfrys

Publisert: 10. februar 2009 kl 07.57
Oppdatert: 10. februar 2009 kl 20.30

Til TV 2 sier han at prinsippet ikke bare bør gjøres gjeldende for banksjefer, men for ledere i hele næringslivet.

- Det ville være mildt sagt usmakelig om vi skulle diskutere lønnsøkninger for oss selv. For meg er betingelsene regjeringen har stilt helt forståelige, og de bør være et signal om at alle andre også bør vise tilbakeholdenhet, sier Reiten.

Sluttpakke og opsjoner

For under en måned siden fikk Reiten en sluttpakke i Hydro på 17 millioner kroner. Tidligere har han fått store utbetalinger gjennom aksjeopsjoner i selskapet han ledet.

Men nå maner Reiten til spleiselag og dugnad.

- Selv om vi ikke er banksjefer, bør vi være de første til å si at det ikke er snakk om å bevilge mer til lønninger til toppledere. Dette er en dugnad vi alle må være med på, sier den avtroppende konsernsjefen.

- Ganske spesielt

Saken fortsetter under annonsen

Han får støtte fra tidligere NHO-president Jens Ulltveit-Moe, som også vil ha en lønnsdugnad med lønnsfrys for folk flest.

- Frys nå vil være helt riktig både fra et rettferdighetssynspunkt og også for langsiktig økonomisk sunnhet og trygghet for norske arbeidsplasser, sier Ulltveit- Moe. Han håper på et nulloppgjør denne våren.

LO-leder Roar Flåthen er enig i at lederlønningene bør fryses, men mener Reitens uttalelser er ganske spesielle.

- Selv om jeg er enig i det han sier, tror jeg troverdigheten i utsagnet ikke er helt til stede når det er nettopp han som uttaler seg, sier LO-lederen (©NTB)