Rederne vil ha omkamp om skatt

Publisert: 3. november 2008 kl 09.28
Oppdatert: 4. november 2008 kl 10.13

Rederinæringen gir seg ikke i kampen om tilbakebetalingen av rederiskatt. 7 september i fjor ble det kjent av finansminister Kristin Halvorsen og regjeringen krever at rederiene skal betale sin skattegjeld. Samlet må de betale 14 milliarder kroner, to - tredeler av skattegjelden, i løpet av ti år. Til gjengjeld får de nærmest nullskatt fremover. Dette er skatt rederiene har sluppet å betale fra 1996, så lenge de ikke har flyttet utenlands eller tatt ut utbytte.

I mars satte nyvalgt president i Rederiforbundet Elisabeth Griegs en stopp for skattedebatten fra Rederiforbundets side. Nå tar leder Sturla Henriksen den likevel opp igjen. Ifølge forbundet er det finanskrisen og dårligere markedsutsikter som er grunnen. Det kan føre til konkurser og omfattende omstruktureringer i næringen, mener han ifølge Dagens Næringsliv. På et møte med statsministeren før helgen sa Henriksen at situasjonen for rederiene forverres av skattekravet, som innebærer tæring på selskapenes egenkapital.

- Med finanskrisen på toppen av den omfattende inndragningen av egenkapital har vi i sum fått en alvorlig og krevende situasjon, sa Henriksen.

Saken fortsetter under annonsen