Robert Rubin, CEO, Citigroup.

Raser mot bankoppkjøp

Publisert: 3. oktober 2008 kl 19.49
Oppdatert: 6. oktober 2008 kl 10.06

Wall Fargo opplyste fredag at selskapet har inngått en avtale om å kjøpe USAs største sparebank, Wachovia, for 15,1 milliarder dollar.
Dette har vært dagens samtaleemne i bankkretser fordi Wachovia den siste tiden har vært i forhandlinger med Citigroup om salg av deler av sparebanken.
Citigroup annonserte mandag en foreløpig avtale der de kjøper Wachovias sparebankdivisjon for 2,16 milliarder dollar, men ikke investeringsbankvirksomheten.
Wells Fargo derimot ønsker å kjøpe rubbel og bit.

Avtalebrudd

Nå slår imidlertid Citisjefen Robert Rubin kraftig tilbake i en pressemelding som nylig er sendt ut.
I sterke ordelag krever han at avtalen mellom Wachovia og Wells Fargo blir droppet, og at de to bankene ikke gjennomfører noen av de foreslåtte transaksjonene.
Citigroup hevder de har en eksklusiv avtale med Wachovia med som innebærer at den kriserammede sparebanken ikke skal forhandle med andre potensielle kjøpere, og har dessuten tilført Wachovia kapital siden intensjonsavtalen ble presentert mandag.
I tillegg hevder Citi at både Federal Reserve og Office of the Comptroller of the Currency har støttet deres avtale med Wachovia.
Citigroup skriver i pressemeldingen at de nå vil vurdere sine muligheter og kan komme til å gå til rettsak for å få avtalen mellom Wachovia og Wells Fargo kjent ugyldig.

På Wall Street er aksjene til Wachovia opp over 70 prosent, mens Citi-aksjen faller nesten 10 prosent.
Wells Fargo er opp om lag 6 prosent.

Saken fortsetter under annonsen