Politisk krangel om teleprisene

Publisert: 1. september 2008 kl 10.26
Oppdatert: 4. september 2008 kl 08.39

Arbeiderpartiet (Ap) mener Telenor og NetCom bidrar med milliardoverføringer til de mindre konkurrentene som fyller opp kassen uten at det videreinvesteres i nytt mobilnett. Høyre mener de nye prisene vil hindre et nytt landsdekkende mobilnett, skriver Dagens Næringsliv.

Når en mobilabonnent hos Tele2 ringer til en Telenor-mobilabonnent må Tele2 betale 60 øre til Telenor for at samtalen skal bli overført. Går samtalen motsatt vei, må Telenor betale Tele2 nesten det dobbelte. Det er PT som fastsetter prisene.

PT har nå vedtatt at å redusere overføringsprisene til Tele2 og Network Norway med over 35 prosent fram til sommeren 2010. Selskapene har klaget på vedtakene og truer med at de nye prisene vil medføre at de ikke vil bygge et nytt landsdekkende mobilnett, slik de har planlagt. Deres mål er å utfordre Telenor og NetComs duopol på mobilnett i Norge.

Mens Tele2 og Network Norway får støtte av Høyre, som mener de skal få fortsette å få tildelt høye priser, er ikke Ap like bekymret for det nye mobilnettet.

- De to selskapene vil med PTs nye priser få betydelige midler til å bygge nett, sier stortingsrepresentant for Ap, Truls Wicklund, til DN

Saken fortsetter under annonsen