Tine vil flytte ferskvareproduksjonen fra meieriene i Valdres, Sarpsborg, Sør-Odal og Mysen til et nytt meieri i Oslo.

Politiker-skepsis til Tines kuttplaner på Østlandet

Publisert: 22. juni 2011 kl 08.14
Oppdatert: 22. juni 2011 kl 08.12

Tine vil spare opptil 70 millioner kroner på å flytte ferskvareproduksjonen fra meieriene i Valdres, Sarpsborg, Sør-Odal og Mysen til et nytt meieri på Kalbakken i Oslo. Det er ventet at selskapet skal ta en avgjørelse i løpet av året, skriver Nationen.

Senterparti-politiker Anne Tingelstad Wøien liker ikke planene.

– Tine er selvsagt en privateid bedrift som skal tjene penger for sine bønder. Samtidig mener jeg de har et ansvar for å sikre lokale arbeidsplasser. Slik sett svikter Tine samfunnsansvaret sitt, sier hun.

Arbeiderparti-politiker Torstein Rudihagen vil ta opp saken med landbruksminister Lars Peder Brekk (Sp).

– En av grunnene til den politiske støtten til landbruket er at de skal ta vare på distriktene og sørge for et levende kulturlandskap. Når landbrukets egne organisasjoner velger å ikke ta hensyn til distriktene, er de med på å undergrave sin egen eksistens, sier han.

Også Høyre-politiker Olemic Thommessen undrer seg over planene, men han sier at det fra politisk hold er lite man kan gjøre.

Tine tar samfunnsansvar, mener kommunikasjonsrådgiver Øystein Knoph.

Saken fortsetter under annonsen

– Tine tar ansvar gjennom å sørge for omsetting av norsk melk over hele landet. Det viser at vi må sørge for en sunn forretningsvirksomhet som er robust for fremtiden. Måten å gjøre dette på er å bygge en sterk posisjon i et konkurranseutsatt marked, sier Knoph.

Landbruksministeren ønsker ikke overfor Nationen å kommentere saken. (©NTB)